Ptysie biszkoptowe z truskawkami, malinami i mascarpone - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.przygotuj biszkopt. Jaja ubij na puszystą pianę z cukrem. Następnie
wsyp mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Wymieszaj całość
dokładnie łyżką. Ciasto wykładaj na blachę wyłożoną papierem do
pieczenia, tworząc koła o średnicy około 13 cm i grubości około 1 cm.
Piecz około 13 minut w temperaturze 180 stopni.
2.przygotuj krem . żelatynę rozpuść we wrzątku i mieszaj, aż do
rozpuszczenia. Śmietanę kremówkę ubij. Serek mascarpone zmiksuj
dodając porcjami ubitą śmietanę. Na końcu wsyp cukier puder do smaku i
wlej tężejącą żelatynę.
3.Truskawki, maliny obierz i osusz. Truskawki podziel na mniejsze
kawałki.
4.Na każdy biszkoptowy placek wyłóż dość duże porcje kremu, a do
środka i na boki kremowej warstwy powciskaj owoce. Wierzch przykryj drugim
plackiem. Udekoruj wierzch według uznania. Schłodź w lodówce co
najmniej 1 godzinę.
Komentarze