Królik duszony z brukwią i czarną rzepą.

0 (0 ocen)

  • Dla 2 osób
  • Średni

Ciekawe mięso królika z zapomnianą brukwią i czarną rzepą.

  • Dla 2 osób
  • Średni

Składniki:

  • - dwie przednie oraz tylne nogi królika: 4 sztuki
    - brukiew: 3 sztuki
    - czarna rzepa: 2 sztuki
    - mała pietruszka: 2 sztuki
    - mała marchew: 2 sztuki
    - majeranek świeży: 1 pęczek
    - mała cebula: 2 sztuki
    - mały por: 1 sztuka
    - zielona fasolka: 20 sztuk
    - sól, pieperz do smaku: 1 sztuka
    - woda: 1 szklanka
    - ocet winny: 1 łyżka
    - olej do smażenia: 4 łyżki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Królik duszony z brukwią i czarną rzepą. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Warzywa obieramy. Brukiew i rzepę kroimy na ćwiartki, a te jeszcze na pół. Marchew, pietruszkę i pora kroimy wzdłuż. Cebulkę przekrawamy na pół. Fasolkę pozostawiamy w całości.
  • 2. Mięso oczyszczamy z błonek, nacieramy solą i pieprzem. Na rozgrzanym oleju smażymy z każdej strony przez około 2-3 minuty.
  • 3. Mięso oraz pozostały na patelni tłuszcz przekładamy do garnka. Dodajemy świeży majeranek, ocet oraz wodę. Dodajemy szczyptę soli.
  • 4. Całość dusimy pod przykryciem na bardzo małym ogniu. Po około 30 minutach dodajemy wszystkie warzywa i dusimy jeszcze przez 30 minut. W razie potrzeby dodajmy więcej wody. Wyciągamy gałązki majeranku i podajmy.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Brukiew Królik Rzepa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Walentynki Obiad Kolacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować