Pstrąg po meksykańsku

0 (0 ocen)

  • 15 min

Ryba w tym sosie smakuje naprawdę wybornie. Z podanej ilości składników wychodzi tak dużo sosu, że wystarczy jeszcze na kolację do kanapek.

  • 15 min

Składniki:

  • 2 wypatroszone pstrągi ( o wadze 500g)
    1 puszka fasoli konserwowej czerwonej
    1 puszka kukurydzy konserwowej
    1 czerwona papryka
    1 cebula
    2 pomidory
    2 łyżki koncentratu pomidorowego
    mielona papryka
    sól,pieprz
    maggi
    świeży koperek
    2 szklanki wody
    olej do smażenia


Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Pstrąg po meksykańsku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • pstrąg 1. Rybę skropić sokiem z cytryny. Przyprawić solą i pieprzem z obu stron. Wstawić do lodówki.
  • 2. Zrobić sos: cebulę drobno posiekać i podsmażyć na rozgrzanym oleju na złoto. Przełożyć do garnka.
  • 3. Paprykę umyć, usunąć gniazda nasienne, pokroić w kostkę. Pomidory sparzyć, obrać ze skórki.Również pokroić w kostkę. Razem z papryką przełożyć do garnka. Zalać wodą, przyprawić solą i pieprzem. Dusić 15 minut na małym ogniu od czasu do czasu mieszając.
  • sos meksykański 4. Odcedzić kukurydzę i fasolę.(fasolę przepłukać na sicie przegotowaną solą) .Razem z koncentratem przełożyć do garnka. Wymieszać. Doprawić do smaku solą, pieprzem, papryką i magi. Dusić jeszcze 5 minut.
  • ryba w sosie meksykańskim na patelni 5. Rybę usmażyć w głębokiej patelni na rozgrzanym oleju z obu stron do miękkości. Na rybę wylać przygotowany sos meksykański, delikatnie zamieszać.Dusić 5 minut. Przełożyć na półmisek, ozdobić cytryną, posypać posiekanym koperkiem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Pstrąg

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować