Pstrąg po meksykańsku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Rybę skropić sokiem z cytryny. Przyprawić solą i pieprzem z obu stron. Wstawić do lodówki.
2.Zrobić sos: cebulę drobno posiekać i podsmażyć na rozgrzanym oleju na złoto. Przełożyć do garnka.
3.Paprykę umyć, usunąć gniazda nasienne, pokroić w kostkę. Pomidory sparzyć, obrać ze skórki.Również pokroić w kostkę. Razem z papryką przełożyć do garnka. Zalać wodą, przyprawić solą i pieprzem. Dusić 15 minut na małym ogniu od czasu do czasu mieszając.
4.Odcedzić kukurydzę i fasolę.(fasolę przepłukać na sicie przegotowaną solą) .Razem z koncentratem przełożyć do garnka. Wymieszać. Doprawić do smaku solą, pieprzem, papryką i magi. Dusić jeszcze 5 minut.
5.Rybę usmażyć w głębokiej patelni na rozgrzanym oleju z obu stron do miękkości. Na rybę wylać przygotowany sos meksykański, delikatnie zamieszać.Dusić 5 minut. Przełożyć na półmisek, ozdobić cytryną, posypać posiekanym koperkiem.
Komentarze