Przystawki z cukinii i jajecznicy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Cukinię porzadnie umyć i osuszyć ręcznikiem papierowym,pokroić na około 5 milimetrowe plasterki. Przesmażyć na jednej łyżce oleju z dodtkiem soli i pieprzu z obu stron.Gotowe wyłożyć na papierowy ręcznik kuchenny.
Jajka wbić do kubka,dodać sól,pieprz ,szczypiorek i rozmącić.
Grzyby pokroić w drobną kosteczkę i przesmażyć,ciągle mieszając.Do grzybów wlewamy masę jajeczną i smażymy do ścięcia się jaj.
Na krążek cukinii wyłożyć porcję jajecznicy,przykryć następnym krążkiem i znowu nałożyć porcję jajecznicy,na jajecznicę położyć kolejny krążek cukinii i na wierzch kolejną porcję jajecznicy. I tak postepujemy z wszystkimy składnikami.Żeby się lepiej trzymało możemy w środek wbić patyczki.
Smacznego.
Komentarze