Przekładaniec z wkładką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Wykonanie ciasta: Margarynę utrzeć na puch z żółtkami i cukrem. Dodać olej i wymieszać, dodać przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia. Białka ubić na sztywną pianę i delikatnie wymieszać z ciastem. Podzielić w miarę na 3 równe części. Dwie części rozłożyć do dwóch blach o wymiarach 25x30 (wysmarowanych margaryną i wysypanych bułką tartą). Do trzeciej dodać 1 łyżkę kakao, wymieszać i wyłożyć na trzecią blachę. Piec 30 minut w temp. 180 s C. Wykonanie musu gruszkowego: Gruszki obrać i usunąć gniazda nasienne, włożyć do garnka i prażyć z odrobiną wody aż do rozpadnięcia gruszek, dodać galaretki w proszku i dokładnie wymieszać. Wykonanie kremu budyniowego: Budyń z mąką wymieszać w szklance mleka,drugą szklankę mleka zagotować z cukrem i wlać rozpuszczony proszek i ugotować budyń. Wystudzić. Margarynę utrzeć na puch i dodawać budyń. Złożenie ciasta: Ciasto ciemne, dżem mirabelkowy, Ciasto jasne, Mus gruszkowy, Połowa kremu, Ciasto jasne, Reszta kremu, Wierzch obsypać cynamonem. Smacznego:)
Komentarze