Ciasto sezamik - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Składniki na ciasto kruche zagnieść i podzielić na 2 części, rozwałkować i wyłożyć do dwóch blach o wym 22x33. Masa sezamowa: Sezam przesmażyć na suchej patelni dodać resztę składników i chwilę smażyć. Wyłożyć na ciasto kruche. Piec 20 minut w temp. 180 s C Drugie ciasto w blaszce posmarować dżemem porzeczkowym. Beza kokosowa: Białka ubić na sztywno, dodając cukier puder. Wmieszać wiórka kokosowe i wyłożyć na dżem porzeczkowy, wyrównać i piec 20 minut w temp. 180 s C.
Masa chałwowa: Masło utrzeć z cukrem pudrem dodając chałwę. Wystudzone placki przełożyć masą. Placek z sezamem - masa - placek z bezą kokosową. Wstawić do lodówki.
Komentarze