Przecier z owoców róży.

4.5 (197 ocen)

  • 45 min

Tą przepyszną konfiturę jemy z bułeczkami drożdżowymi. Idealna na zimne zimowe wieczory.

  • 45 min

Składniki:

  • 1 kg owoców róży
    woda
Wystaw ocenę:

4.5 (197 ocen)

Zobacz również:

Desery Przetwory

Przecier z owoców róży. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Owoce dzikiej róży przekroić na pół, wydrążyć ze środka pestki i kujące włoski. Następnie kilkakrotnie umyć owoce. Przełożyć do garnka i zalać tak wodą aby były zakryte. Następnie rozgotowujemy owoce. Gdy się rozgotują przepuszczamy przez maszynkę i przecieramy przez sito. Otrzymany przecier przegotować ponownie. Gotowy przecier przekładamy w słoiczki i zagotowujemy je ok 1 minuty.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować