Kotlety kapuściano pieczarkowe

0 (0 ocen)

  • 60 min

Przepis dostałam od kuzynki, która jest wegetarianką, przy czym także specjalistką od tego rodzaju dań.

  • 60 min

Składniki:

  • 350 g białej kapusty
    350 g pieczarek
    1 cebula
    2 łyżki masła
    2 jajka
    2 łyżki posiekanej natki pietruszki i 2 łyżki koperku
    bułka tarta
    sól
    pieprz
    olej do smażenia

Kotlety kapuściano pieczarkowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kapustę poszatkować i gotować około 20 min w osolonej wodzie, osączyć. Pieczarki i cebulę pokroić w kostkę i podsmażyć na maśle. Kapustę oraz pieczarki z cebulą przemleć przez maszynkę do mięsa. Dodać jajka, zieleninę, sól i pieprz. Gdy masa będzie za rzadka dodać bułkę tartą. Z masy formujemy kotlety i obtaczamy w bułce. Smażyć na złoty kolor.

Porady

Kotlety są jeszcze pyszniejsze gdy podajemy je polane sosem, np. pieczarkowym lub grzybowym.

Komentarze

Podobne przepisy