Prosta sałatka z wędzonym tuńczykiem i przepiórczymi jajkami na młodych listkach szpinaku

4 (2 ocen)

  • 10 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Kilka prostych składników idealnie pasujących do siebie to sekret każdego dania.

  • 10 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • puszka wędzonego tuńczyka w oleju
    garść szpinkaku
    kilka marynowanych pieczarek
    czerwona dymka ze szczypiorkiem
    kilka ugotowanych na twardo przepiórczych jaj
    sól morska ziołowa
    sos sojowy
    pieprz kolorowy
    sok z cytryny
Wystaw ocenę:

4 (2 ocen)

Zobacz również:

Sałatki

Prosta sałatka z wędzonym tuńczykiem i przepiórczymi jajkami na młodych listkach szpinaku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Na półmisku układamy liście szpinaku, na nich układamy tuńczyka lekko go rozdrabniając. Tuńczyka skrapiamy sokiem z cytryny i sosem sojowym. Lekko oprószamy solą i pieprzem. Na tuńczyku układamy cienko pokrojoną cebulę, połówki jajek i pieczarek. Całość posypujemy szczypiorkiem. Smacznego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Tuńczyk w oleju Szpinak

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować