Prosta sałatka ryżowa z tuńczykiem i kukurydzą

0 (0 ocen)

  • 40 min
  • Dla 5 osób

Prosta sałatka ryżowa z tuńczykiem i kukurydzą jest naprawdę banalnie łatwa oraz szybka w przygotowaniu. Pomimo swojej skromności w składnikach smakuje rewelacyjnie i sprawdzi się przy każdej okazji! Idealnie nadaje się także do lunchboxa.

  • 40 min
  • Dla 5 osób

Składniki:

  • 100g ryżu (waga przed gotowaniem)
    1 puszka tuńczyka
    1/2 puszki kukurydzy
    1/2 cebuli lub szczypiorek
    sól, pieprz
    majonez
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Prosta sałatka ryżowa z tuńczykiem i kukurydzą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ryż ugotować (ale nie rozgotować) w osolonej wodzie i pozostawić do całkowitego ostygnięcia.
    Tuńczyka oraz kukurydzę dokładnie odcedzić z zalewy, a cebulę lub szczypiorek drobno posiekać.
    Wszystkie składniki umieścić w misce i połączyć z majonezem.
    Sałatkę doprawić do smaku za pomocą soli z pieprzem.
    Przed podaniem schłodzić w lodówce.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Sałata Tuńczyk

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować