Takie jednogarnkowe, treściwe obiadki lubię! Potrawkę możemy podać do pieczywa, czy makaronu! Często dodaje do niej jeszcze pieczarki! W każdym wydaniu smakuje pysznie! Doskonale rozgrzewa i jest bardzo sycąca.
Potrawka cielęca z brokułami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Mięso myjemy, osuszamy, a następnie kroimy w grubą kostkę.
Tak przygotowane nacieramy przyprawami i łączymy z pokrojonym w plasterki czosnkiem .
2.Cebulę obieramy i kroimy w kostkę. Pokrojoną rumienimy na oleju. Do zrumienionej dodajemy mięso i obsmażamy go około 10 minut. Następnie całość podlewamy przecierem pomidorowym. Gdy przecier odparuje potrawkę podlewamy wodą, tak my mięso swobodnie opływało.
Potrawkę przykrywamy i gotujemy do momentu jak mięso będzie miękkie.
3.Między czasie marchew obieramy i kroimy w kostkę. Brokuły dzielimy na różyczki i przepłukujemy.
Na około 15 minut przed końcem gotowania do mięsa dodajemy marchew. Brokuły dodajemy na około 6 minut przed końcem gotowania. Gdy warzywa są miękkie potrawkę zabielamy śmietaną i dodajemy natkę pietruszki. Całość ostatecznie doprawiamy do smaku, ewentualnie dodajemy jeszcze wody. Zagotowujemy i gotowe.
Komentarze