Potrawka a'la chińska z kiełbasą i parówkami

5 (199 ocen)

  • 20 min

Błyskawicznie, tanio i smacznie. Zrobiłam tę potrawę ze składników które "zalegały" w mojej lodówce i jeszcze nie raz do niej wrócę.

  • 20 min

Składniki:

  • -5 dobrej jakości parówek
    -150 g ulubionej kiełbasy
    -1/2 puszki groszku
    -1/2 puszki kukurydzy
    -3 cebule
    -1 słoik (500 g) sosu słodko-kwaśnego
    -ok. 2 łyżki startego sera żółtego
    -sól i pieprz
    -olej do smażenia
    -ugotowany ryż lub makaron
Wystaw ocenę:

5 (199 ocen)

Potrawka a'la chińska z kiełbasą i parówkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę obieramy, myjemy i kroimy w talarki. Smażymy na rozgrzanym oleju przez 3 minuty od czasu do czasu mieszając. Wrzucamy pokrojone w plasterki parówki i kiełbasę. Smażymy 5 minut mieszając. Dodajemy kukurydzę i groszek, chwilę podsmażamy i wlewamy sos. Dusimy pod przykryciem na wolnym ogniu przez 5 minut. Sos w razie potrzeby doprawiamy solą i pieprzem.
  • 2. Sosem polewamy ugotowany ryż lub makaron. Wierzch posypujemy startym serem. Smacznego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Groszek Kiełbasa Kukurydza Parówki

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować