pomidory z pesto i mozzarellą

5 (198 ocen)

  • 30 min

Ulubiona przekąska mojego męża... pomidory z mozzarellą w sam raz na lekką kolację przy lampce czerwonego wina.

  • 30 min

Składniki:

  • 2 duże pomidory
    kula mozzarelli
    pieprz
    sól
    2 łyżki oliwy z oliwek
    garść listków świeżej bazylii
    1/2 łyżeczki nasion słonecznika
    2 ząbki czosnku
    oliwki
Wystaw ocenę:

5 (198 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Pomidory z pesto i mozzarellą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • pomidory z pesto i mozzarellą 1. pomidory myjemy i kroimy w plastry. Mozzarellę również kroimy w plastry i kładziemy na półmisku wraz z pomidorami. Układamy również oliwki. Do miseczki wkładamy obrane 2 ząbki czosnku, słonecznik, bazylię oraz wlewamy oliwę. Miksujemy blenderem. Wstawiamy do lodówki na 15 minut. Przystawkę polewamy sosem pesto.Przyprawiamy pieprzem i solą.

Porady

zamiast orzeszków piniowych możemy dać słonecznik

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować