Pomidorowy krupnik

0 (0 ocen)

Pyszna propozycja zarówno dla wielbicieli krupniku jak i zupy pomidorowej

Składniki:

  • 1,5 l bulionu drobiowego

    3 marchewki

    1 duża pietruszka

    200 g kaszy pęczak

    3 kiełbasy śląskie

    2 liście laurowe

    400 g pomidorów krojonych

    3 łyżki przecieru pomidorowego

    sól , pieprz
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Pomidorowy krupnik - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do bulionu dodać obrane i pokrojone w półplasterki marchew i pietruszkę .

    Dodać liście laurowe i opłukaną na sicie kaszę .

    Gotować pół godziny .

    Po tym czasie dodać podsmażoną na suchej patelni i pokrojoną w kostkę kiełbasę ( z kiełbasy wytopi się tłuszcz ) , pomidory krojone i przecier pomidorowy .

    Gotować kolejne 15 minut .

    Doprawić solą i pieprzem .
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować