Polewa do ciast i ciasteczek

5 (175 ocen)

  • 10 min

Zawsze robię tą polewę jest nie zastąpiona!

  • 10 min

Składniki:

  • 1/2 kostki margaryny
    5 łyżek cukru pudru
    3 łyżki dobrej jakości kakao
    2 łyżki wody
    1 łyżka żelatyny
    3 łyżki śmietany gęstej
Wystaw ocenę:

5 (175 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery

Polewa do ciast i ciasteczek - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. W wodzie rozpuścić żelatynę. Cukier, kakao, margarynę i rozpuszczoną żelatynę dobrze wymieszać i stopniowo podgrzewać do połączenia wszystkich składników. Nie dopuścić do zagotowania!!!
    Po przestudzeniu (lekko ciepła) dodać po łyżce śmietany. Roztrzepać. Przestudzoną polewą dowolnie dekorować ciasta.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować