"Podwórkowe" śniadanko

0 (0 ocen)

Takie śniadanko przygotowałam dla mojej 13 mies. córci , gdyż bardzo lubi zwierzaki.Kolorowa zawartość talerza od razu jej się spodobała i zajadała ze smakiem.

Składniki:

  • 1 kajzerka
    1 dobrej jakości parówka cielęco-indycza
    1 plasterek sera żółtego
    serek twarożkowy ze szczypiorkiem ew.naturalny
    1/2 obranego ze skórki pomidora
    1//2 obranego ze skórki ogórka szklarniowego
    1 liść sałaty
    2 gałązki natki pietruszki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

"podwórkowe" śniadanko - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wszystkie warzywa oraz natkę pietruszki umyć i osuszyć na ręczniku papierowym.


  • 2. Kajzerkę przeciąć na 2 kromki , wyciąć elementy na budę.( 2 kawałki większe i dwa mniejsze) Serek topiony służy jako klej , posklejać nim elementy daszku który przymocować do 2 mniejszych kawałków jako nóżki.Z drugiej kromki wyciąć podłogę posmarować serkiem , położyć 1/2 plasterka sera żółtego , postawić na niej budę.
    Daszek posmarować serkiem , ułożyć pół plasterki pomidora oraz gałązkę natki pietruszki.
  • 3. Ścianki ogórka ponacinać , pokroić w plasterki ( powstaną z nich kwiatki)
    Z resztek bułki porobić skalniaczki : posmarować je serkiem , na jednym ułożyć paseczki sera żółtego , ozdobić kwiatkami z ogórka z kawałeczkami sera żółtego i pomidora , gałązki porobić z natki pietruszki.
    Parówkę przekroić na pół , następnie jedną połówkę pokroić na mniejsze kawałki.
  • 4. Do większej parówki przymocować za pomocą serka twarożkowego nogi , głowę oraz ogon pieska.Oczy oraz buzię wyciąć z sera żółtego.
    Sałatę porwać na małe kawałki , ułożyć na talerzu , ustawić na niej przygotowane elementy.
    Smacznego :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Śniadanie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować