Placuszki z jarmużu

0 (0 ocen)

  • 20 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Puszyste placuszki na jogurcie z jarmużem i czosnkiem, zawsze się udają i pysznie smakują. Jest to sposób na wykorzystanie zdrowego jarmużu.

  • 20 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • mały kubek jogurtu naturalnego (ok. 200-250 g)
    1 szklanka zmielonego lub drobno pokrojonego jarmużu
    3 jajka
    3 łyżki mąki orkiszowej jasnej
    3 ząbki czosnku
    sól
    tłuszcz do smażenia
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Przekąski

Placuszki z jarmużu - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Żółtka oddzielić od białek. Do jogurtu dodać jarmuż, żółtka, mąkę, przeciśnięty czosnek i sól. Wymieszać . Białka ubić na sztywno, połączyć z masą i smażyć placuszki na rozgrzanym tłuszczu.

Porady

Jarmuż może być świeży jak i mrożony(przed użyciem rozmrożony)

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Czosnek Mąka orkiszowa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Dieta cukrzycowa Smażenie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować