Placuszki z cukinii i jarmużu

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Doskonały letni obiad

  • 30 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 duża cukinia
    Kilka liści jarmużu
    Pół pęczka szczypiorku
    Kulka plastrów wiejskiej kiełbasy
    Sól
    Pieprz
    Pół łyżeczki ostrej papryki
    6- 7 łyżek mąki
    Olej
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Placki

Placuszki z cukinii i jarmużu - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cukinię obieramy i ścieramy na tarce o dużych oczkach. Jarmuż myjemy. Wykrawamy łodygę. Mieszamy razem cukinię, posiekane szczypiorek i jarmuż, pokrojoną w kostkę kiełbasę oraz mąkę. Całość doprawiamy solą, pieprzem i papryką. Smażymy na rumiano na rozgrzanym oleju.

Porady

Placuszki doskonale smakują z sosem czosnkowym lub ulubioną surówką

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cukinia

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Piknik Smażenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować