PLACUSZKI Z JABŁKIEM I JAGODAMI

0 (0 ocen)

  • 20 min
  • Dla 6 osób

Najlepszy sposób na udane śniadanie. Puszyste, delikatne i owocowe placuszki

  • 20 min
  • Dla 6 osób

Składniki:

  • Składniki:
    2 szklanki mąki
    480 ml mleka
    2 jajka
    1 łyżka cukru waniliowego
    1 łyżeczka proszku do pieczenia
    3 jabłka
    1 łyżka oleju
    olej do smażenia
    jogurt naturalny
    ulubione owoce
    3 łyżki startej czekolady
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Placki Śniadanie

Placuszki z jabłkiem i jagodami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mąkę przesiewamy. Dodajemy cukier, jajka, mleko, olej oraz proszek do pieczenia i mieszamy do uzyskania jednolitej konsystencji.
    Jabłka obieramy, kroimy na ćwiartki i i mieszamy z ciastem. Na rozgrzany olej nakładamy porcję ciasta z jabłkiem. Smażymy do uzyskania złocistego koloru na średnim ogniu.

    Podajemy z jogurtem i ulubionymi owocami i odrobiną startej czekolady.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Borówki amerykańskie Jabłka Jagody Owoce

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Śniadanie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować