Placuszki warzywne na mące orkiszowej

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Bardzo warzywne placki to połączenie ziemniaków, cukinii, marchewki, jajek i mąki orkiszowej. Przyprawiamy tylko delikatnie odrobiną pieprzu, smażymy na oleju rzepakowym i gotowe!

  • 30 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • średnia cukinia - starta na grubych oczkach
    3 małe marchewki - starte grubych oczkach
    2 średnie ziemniaki - starte na małych oczkach
    pół cebuli - pokrojona drobno
    2 jajka - rozbełtane
    garść liści pietruszki - pokrojone drobno
    szczypta pieprzu
    3 łyżki mąki orkiszowej

    Pozostałe:
    olej rzepakowy - do smażenia
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Placki

Placuszki warzywne na mące orkiszowej - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wszystkie składniki na placki mieszamy ze sobą w misce. Pamiętajcie, żeby odsączyć ziemniaki i cukinię z nadmiaru wody. Nakładamy łyżką porcje ciasta i smażymy na rozgrzanej patelni około kilku minut z każdej strony, aż się delikatnie zarumienią.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cukinia Warzywa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Dla dzieci Smażenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować