Placuszki bananowe na mące razowej

3 (1 ocen)

  • 1 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

W chłodny dzień nie ma nic lepszego niż gorące racuchy prosto z patelni. To pomysł na pyszne śniadanie na słodko albo podwieczorek. Placuszki są delikatne i puszyste. Można podać ze świeżymi owocami, syropem klonowym, miodem lub dżemem, bitą śmietaną i cukrem pudrem.

  • 1 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 banan
    1 szklanka mąki pszennej Tyl 1850
    0,5 szklanki mleka
    1 jajko
    Szczypta soli
    1 łyżeczka proszku do pieczenia
    1 łyżeczka cukru waniliowego
    1 łyżeczka cukru
    0,5 łyżeczki cynamonu
    Olej
Wystaw ocenę:

3 (1 ocen)

Zobacz również:

Desery Racuchy Placki

Placuszki bananowe na mące razowej - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. W misce ubić jajko dodając szczyptę soli. Dodać rozgniecionego banana i mleko. Miksować do połączenia składników. Dodać mąkę, cukier, cukier waniliowy, proszek do pieczenia i cynamon. Całość zmiksować.
    Na patelni rozgrzać troszkę oleju i smażyć do uzyskania złotego koloru. Podać z ulubionymi dodatkami.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mąka razowa

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować