Placuszki cukiniowe z warzywami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Cukinię myjemy i trzemy na tarce na dużych oczkach. Posypujemy szczytą soli i zostawiamy na 10 minut. W tym czasie paprykę kroimy w drobną kostkę, marchewkę trzemy na dużych oczkach, cebulę kroimy w drobną kostkę.
2.Cukinię odcedzamy i dodajemy pozostałe warzywa oraz pół pęczka koperku drobno posiekanego.
3.2 jajka roztrzepujemy i dodajemy do warzyw. Następnie dodajemy mąkę oraz sól i pieprz.
4.Przygotowujemy sos: ogórek trzemy na tarce na dużych oczkach. Posypujemy solą i odstawiamy na 10 minut. Po tym czasie podlewamy wodę z ogórków i dodajemy przecisniety czosnek, jogurt, oliwę oraz sól i pieprz a także koperek drobno siekany.
5.Placki smażymy na złoty kolor.
6.Całość podajemy z sosem.
SMACZNEGO
Porady
Kolorowe placki to idealny pomysl na śniadanie a także na wczesną kolację.
Komentarze