hmm to placki jakie znam od niemowlęcia, robiła je babcia robiła mama i robię ja i napewno będą robiły je moje córki bo znają je od kuchni
4.42 (295 ocen)
Porady
placki z patelni najpierw wykładam na talerz wyłożony cztero-ktotnie ręcznikiem papierowym. ręcznik pochłonie nadmiar tłuszczu. chciałam jeszcze dodać że mąka jest bardzo ważna bo jak trafi się kiepska to z łyżczke czy dwie więcej wsypać, ale to tak na marginesie. zapomniałam dodać że jak już odpowiednio nagrzejemy olej na patelni to nieco zmniejszamy płomień bo placki będą nam się paliły a w środku będą surowe, a i jeszcze jedno jak nałożymy kleksa łyżką to lekko rozgarnijmy go( rozciągnijmy na boki żeby nie był taki gruby bo on i tak urośnie). p.s. można podawać je z kleksem śmietany czy jogurtu naturalnego a mój mąż zajada z jakąś konfiturą- lubi na maksa słodko :)
Komentarze