PLACEK HETMAŃSKI

4.47 (190 ocen)

  • 1 godz. 30 min

COŚ NA SŁODKO

  • 1 godz. 30 min

Składniki:

  • CIASTO;
    3 SZKL MĄKI
    1 ŁYŻECZKA SODY
    1/2 SZKL CUKRU PUDRU
    10 DKG MARGARYNY
    2 ŁYŻKI MIODY PŁYNNEGO
    1 JAJKO
    BISZKOPT;
    4 JAJKA
    1 ŁYŻECZKA PROSZKU DO PIECZENIA
    6 ŁYŻEK CUKRU
    4 ŁYŻKI MAKI
    2 ŁYŻKI MĄKI ZIEMNIACZANEJ
    BUDYN:
    1 LITR MLEKA
    2 CUKRY WANILIOWE
    1,5 SZKL CUKRU
    3 ŁYŻKI MĄKI
    3 ŁYŻKI MĄKI ZIEMNIACZANEJ
    POLEWA:
    CZEKOLADA MLECZNA
Wystaw ocenę:

4.47 (190 ocen)

Zobacz również:

Desery

Placek hetmański - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Z PODANYCH SKŁADNIKÓW ZARABIAMY CIASTO DZIELIMY NA PÓŁ I PIECZEMY NA ZŁOTY KOLOR, ZOSTAWIAMY DO OSTYGNIĘCIA
    DO BIAŁEK STOPNIOWO DODAJEMY CUKIER NASTEPNIE ŻÓŁTKA I MĄKE, PIECZEMY BISZKOPT.
    Z PODANEJ ILOŚCI MLEKA ODLEWAMY OK 1 SZKLANKI, DO POZOSTAŁEJ ILOŚCI DODAJEMY CUKIER I CUKIER WANILIOWY,W SZKLANCE MLEKA ROZCIERAMY MAKE I MĄKE ZIEMNIACZANA I DODOAJEMY DO GOTUJĄCEGO SIE MLEKA, CHWILE PODOTOWAC A NASTEPNIE DODAC MARGANYNĘ I UCIERAĆ DO ROZPUSZCZENIA. PLACKI PRZEKŁADAĆ GORĄCYM BUDYNIEM, NA WIERZ ROZPUŚCIĆ CZEKOLADE W KAPIELI WODNEJ I ZROBIĆ ESY FLORESY
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować