Placek hetmański - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Z PODANYCH SKŁADNIKÓW ZARABIAMY CIASTO DZIELIMY NA PÓŁ I PIECZEMY NA ZŁOTY KOLOR, ZOSTAWIAMY DO OSTYGNIĘCIA
DO BIAŁEK STOPNIOWO DODAJEMY CUKIER NASTEPNIE ŻÓŁTKA I MĄKE, PIECZEMY BISZKOPT.
Z PODANEJ ILOŚCI MLEKA ODLEWAMY OK 1 SZKLANKI, DO POZOSTAŁEJ ILOŚCI DODAJEMY CUKIER I CUKIER WANILIOWY,W SZKLANCE MLEKA ROZCIERAMY MAKE I MĄKE ZIEMNIACZANA I DODOAJEMY DO GOTUJĄCEGO SIE MLEKA, CHWILE PODOTOWAC A NASTEPNIE DODAC MARGANYNĘ I UCIERAĆ DO ROZPUSZCZENIA. PLACKI PRZEKŁADAĆ GORĄCYM BUDYNIEM, NA WIERZ ROZPUŚCIĆ CZEKOLADE W KAPIELI WODNEJ I ZROBIĆ ESY FLORESY
Komentarze