Pita z tuńczykiem i awokado

4.5 (193 ocen)

Chlebki pita z tuńczykiem, awokado i czerwoną cebulką.

Składniki:

  • 4 pity
    1 puszka tuńczyka w zalewie własnej
    1 awokado
    4 łyżki kukurydzy z puszki
    ½ czerwonej cebuli
    3 łyżki majonezu
    ½ łyżeczki soku z cytryny
    2 garście rukoli
    pieprz do smaku
    sól do smaku
Wystaw ocenę:

4.5 (193 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Pita z tuńczykiem i awokado - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Pita z tuńczykiem i awokado 1. W misce łączymy ze sobą odsączonego tuńczyka, kukurydzę, pokrojone w kostkę awokado, pokrojoną w piórka cebulę. Dodajemy majonez, sok z cytryny, sól, pieprz. Dobrze mieszamy i wkładamy do przekrojonych chlebków. Posypujemy wierzch rukolą. Gotowe.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Awokado Cebula Pita Rukola Tuńczyk

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Śniadanie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować