Pita pełnoziarnista z łososiem

4.5 (160 ocen)

  • 20 min

Polecam wszystkim wielbicielom łososia i zdrowych kanapek!

  • 20 min

Składniki:


  • 1 pełnoziarnista pita
    garść sałaty lodowej lub ulubionej mieszanki sałat
    kilka plasterków świeżego ogórka
    kilka plastrów cebuli
    100 g świeżego łososia
    sok z cytryny
    ulubiona przyprawa do ryb
    1 łyżka oleju do smażenia
    1 łyżka jogurtu naturalnego +1 łyżeczka musztardy + 1 łyżeczka majonezu
    sól, pieprz
Wystaw ocenę:

4.5 (160 ocen)

Zobacz również:

Przystawki Kanapki Przekąski

Pita pełnoziarnista z łososiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Łososia skropić sokiem z cytryny i natrzeć przyprawą. Usmażyć na oleju.
  • 2. Pitę wstawić do nagrzanego piekarnika. Podpiec ok. 5 minut w 180 stopniach.
  • 3. Jogurt wymieszać z musztardą i majonezem, przyprawić solą i pieprzem.
  • 4. W podpieczonej picie zrobić nacięcie tworząc kieszonkę. Posmarować ją połową sosu. Ułożyć porwaną na kawałki sałatę, podsmażonego łososia, plastry ogórka i cebuli. Wszystko polać sosem. Najlepiej zajadać ciepłą.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Łosoś Pita

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Śniadanie Lunch

Podobne przepisy

To może cię zainteresować