1.Biszkopt: Białka oddzielić od żółtek, ubić na sztywna pian, potem dodać cukier i ubijać tak długo aż się rozpuści, następnie dodać żółtka potem proszek do pieczenia, mąkę i olej. Połowę ciasta wylać na blachę robiąc ukośne paski, a do drugiej połowy ciasta dodać kakao i wylać pomiędzy białe paski. Piec ok 30 min w temp 150 stopni. Po wystudzeniu placek przekrawamy na pół, pierwszy blat smarujemy cienko marmolada wieloowocowa, na to nakładamy połowę kremu i przykrywamy drugim blatem. Wierzch smarujemy resztą kremu, na to układamy namoczone w alkoholu biszkopty. Na końcu polewamy czekoladą.
Krem: Ugotować budyń na mleku z mąki i cukru. Margarynę utrzeć w mikserze, dodawać do niej porcjami ostudzony budyń. Całość utrzeć na gładką masę.
Komentarze