Pierś z kurczaka w sosie śmietanowym z kaparami

  • wyświetlono: 2634 |
  • dodany do książki kucharskiej: 0 |
  • polecenia: 0

Soczyste filety z kurczaka podane z sosem śmietanowym z dodatkiem kaparów. Proste danie, szybkie w wykonaniu, a jednocześnie smaczne i eleganckie.

AnetaJ
  • 1min
  • Łatwy

Składniki

1 podwójna pierś z kurczaka
3 łyżki śmietany
1 łyżka mąki
100ml bulionu
2-3 łyżki kaparów
Masło
Sól, pieprz

Sposób przygotowania przepisu:

Pierś z kurczaka w sosie śmietanowym z kaparami

  • 1. Piersi myjemy, osuszamy papierowym ręcznikiem, kroimy w większe kawałki, przyprawiamy solą i pieprzem. Na głębokiej patelni rozgrzewamy masło i smażymy na nim filety z obu stron, aż się zarumienią. Kurczaka zalewamy bulionem, zagotowujemy. Śmietanę łączymy z mąką i powoli wlewamy na bulionu, ciągle mieszając zagotowujemy sos. Sos doprawiamy solą i pieprzem do smaku i dodajemy odsączone z zalewy kapary. Chwilę gotujemy.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

Kurczakfilet z kurczakaw kilka chwilniedzielny obiadsos śmietanowykaparypierś kurczakaprosty przepiskurczak w sosiesos z kaparamikurczak w sosie śmeitanym

Komentarze

Podobne przepisy

Nadziewana pierś kurczaka w sosie pieczarkowo-śmietanowym

Dodane przez: Lipcowadziewczyna

Nadziewana pierś kurczaka w sosie pieczarkowo-śmietanowym

Pierś kurczaka wypełniona kremowym...

pierś z kurczaka w sosie z zup

Dodane przez: kasiunia860

pierś z kurczaka w sosie z zup

Proste, bardzo pyszne i delikatne...

penne

Dodane przez: ladygoga

Penne z kurczakiem w sosie śmietanowo – serowym

Pyszne, szybkie danie, w którym...

s

Dodane przez: kuchenny świat

Pierś z makaronem w sosie szpinakowo - śmietanowym

Zapraszam na pyszne danie obiadowe....

Kurczak z brokułami w sosie śmietanowym

Dodane przez: kamila19851

Kurczak z brokułami w sosie śmietanowym

Szybka propozycja obiadowa.

Kurczak z groszkiem w sosie śmietanowym

Dodane przez: AnetaJ

Kurczak z groszkiem w sosie śmietanowym

To proste i ekspresowe danie. Kurczak...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE