PIERŚ Z KURCZAKA W SOSIE SZPINAKOWO- ŚMIETANOWYM

4.49 (167 ocen)

  • 40 min

Proste i bardzo szybkie danie, a przede wszystkim zdrowe.

  • 40 min

Składniki:

  • ½ kg piersi z kurczaka,
    Przyprawa uniwersalna, pieprz, sól,
    Masło, czosnek,
    200 ml śmietanki UHT,
    2 serki topione śmietankowe (parówka),
    Dowolny makaron.
Wystaw ocenę:

4.49 (167 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Pierś z kurczaka w sosie szpinakowo- śmietanowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makaron gotujemy w osolonej wodzie. Kurczaka porcjujemy na małe kotleciki, posypujemy przyprawą uniwersalną i smażymy na złoto. Następnie na tą samą patelnię wrzucamy odrobinę masła i podsmażamy na nim szpinak. Obficie doprawiamy (zwłaszcza czosnkiem). Gdy szpinak już zwiotczeje, dodajemy śmietankę i serek topiony. Całość dusimy, cały czas mieszając. Kurczaka wkładamy do sosu i mieszamy. Makaron polewamy sosem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować