Pierś z kurczaka pod pierzynką

4.5 (178 ocen)

  • 50 min

Szybka potrawa na niespodziewany obiad:)Dzieci uwielbiają

  • 50 min

Składniki:

  • 2 piersi z kurczaka
    por
    majonez
    marchew
    sól ,pieprz
Wystaw ocenę:

4.5 (178 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Pierś z kurczaka pod pierzynką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 2 piersi z kurczaka pokroić wzdłuż i w mniejsze kwadraty
    obsypać solą i pieprzem
    usmażyć
    na szybko na patelni tzw raz dwa:)
    W naczyniu żaroodpornym na dole poukładać piersi ,lekko posmarować majonezem.potem obficie obsypać drobno pokrojonym porem na to znów majonez na wierzch .Potem sypiemy marchew startą na grubych oczkach.Marchew dociskamy ręką aby weszła w majonez(inaczej się spali) Piekarnik na 180 stopni i do nagrzanego wstawić danie i zapiekać około 30 min.
    Ilość piersi zależy na ile osób danie-może być jedna i mniejsze naczynie.PYCHA:)

Porady

Polecam majonez z Lidla Mikado z nim najbardziej nam smakuje

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować