pierś z kurczaka panierowana w placku ziemniaczanym

4.5 (147 ocen)

To moje urozmaicenie niedzielnego obiadu.

Składniki:

  • • 4 podwójne piersi z kurczaka • 1 kg ziemniaków • 2 jajka • 2-3 łyżki kaszy mannej • 2 cebule • 2 ząbki czosnku • sól i pieprz do smaku • przyprawa do kurczaka • olej do smażenia
Wystaw ocenę:

4.5 (147 ocen)

Zobacz również:

Placek Dania główne

Pierś z kurczaka panierowana w placku ziemniaczanym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso dobrze rozbić i posypać przyprawą do kurczaka. Ziemniaki i cebulę obrać, razem zetrzeć na tarce, odcisnąć sok. Wymieszać z roztrzepanymi jajkami, kaszą manną, dodać przeciśnięty przez praskę czosnek i doprawić do smaku solą i pieprzem. Na patelnię wlać olej, gdy będzie gorący uformować placka, położyć na nim pierś z kurczaka, usmażyć , obrócić i dać kolejną warstwę placka ziemniaczanego ponownie usmażyć na złocisty kolor. Podawać z ketchupem lub surówkami
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować