Pierś z kurczaka nadziana szpinakiem i suszonymi pomidorami

0 (0 ocen)

  • 25 min

Znakomity pomysł na prostą i zarazem wykwitną kolacje we dwoje

  • 25 min

Składniki:

  • Nadzienie : szpinak liście, masło, czosnek, cebula, sól, pieprz, cukier, maggi, suszony pomidor
    Pierś z kurczaka
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Pierś z kurczaka nadziana szpinakiem i suszonymi pomidorami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Nadzienie : rozpuść masło na patelni, podsmaż cebule i czosnek na złoty kolor, dodaj szpinak, dopraw sól pieprz cukier i magii do smaku, wszystko smaż krótką chwile
  • 2. Oczyszczoną pierś z kurczaka natnij od grubszej strony do 3/4 jej długości, nadziej suszonym pomidorem i wcześniej przygotowanym szpinakiem
  • 3. Obsmaż na grillowanej patelni nadzianą pierś na złoty kolor wcześniej posól i oprósz pieprzem
  • 4. Rozgrzej piekarnik do 180 stopni obsmażoną pierś wsadź do rękawa do pieczenia i piecz przez około 15 minut

Porady

Przy pod smażeniu cebuli posól ją i pocukrz a wydobędziesz z niej cały aromat, dodaj czosnek gdy cebula będzie już prawie gotowa czosnek nie powinien się długo smażyć, gdy chcesz przyspieszyć proces smażenia rozetnij pierś pod kątem, do dekoracji na talerzu można dodać chipsa z szynki szwarcwaldzkiej

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować