Pierś w śmietanie z makaronem

5 (144 ocen)

  • 30 min

Danie które zrobisz w kilka minut

  • 30 min

Składniki:

  • makaron kokardki
    1 pierś (połówka)
    pół cebuli
    1-2 ząbki czosnku
    szczypta imbiru
    szczypta majeranku
    szczypta bazyli
    sól
    pieprz
    szczypta papryczki chili
    tłuszcz do smażenia
    200 ml śmietany 22%
Wystaw ocenę:

5 (144 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Pierś w śmietanie z makaronem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Pierś w śmietanie z makaronem 1. Makaron ugotować w osolonym wrzątku, przepłukać i odcedzić.
    Na patelni na łyżce tłuszczu przyrumienić posiekaną cebulę i czosnek, dodać pokrojone w kostkę mięso, smażyć mieszając, kiedy mięso jest juz przyrumienione dodać przyprawy i śmietanę, szybko wymieszać i doprowadzić do wrzenia. Chwilę pogotować na patelni, dodać makaron i wymieszać, podgrzać potrawę.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować