Pierś kurczaka z porem i groszkiem

5 (196 ocen)

  • 30 min

Lekkie, zielone jak wiosna danie z duszonego pora z dodatkiem groszku i soczystej piersi kurczaka w kremowym sosie jogurtowym.

  • 30 min

Składniki:

  • 1 duża pierś kurczaka
    2 pory
    250 g groszku zielonego
    1 łyżka masła
    2 łyżki jogurtu greckiego
    ½ łyżeczki soku z cytryny
    sól do smaku
    pieprz czarny świeżo mielony do smaku
Wystaw ocenę:

5 (196 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Pierś kurczaka z porem i groszkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Pierś kurczaka z porem i groszkiem w sosie jogurtowym 1. Pierś kurczaka gotujemy w lekko osolonej wodzie, wyjmujemy i kroimy w grube plastry. Pora kroimy w plasterki. Rozgrzewamy masło i dusimy pora pod przykryciem z odrobiną soli.
  • Pierś kurczaka z porem i groszkiem w sosie jogurtowym 2. Gdy por zmięknie dodajemy zielony groszek, pierś z kurczaka i skrapiamy sokiem z cytryny. Dusimy jeszcze kilka minut i zdejmujemy z gazu. Dodajemy jogurt grecki, całość dokładnie mieszamy. Na koniec posypujemy świeżo zmielonym pieprzem. Gotowe.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Groszek Jogurt Kurczak Por Pierś z kurczaka

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować