PIERŚ FASZEROWANA W STYLU GRECKIM

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 2 osób
  • Średni

Mężo wyjechał na caluśki tydzień a ja "unieruchomiona" w domu zapragnęłam cosik sobie upichcić. Po szybkim przeglądzie lodówki i zamrażalnika padło na kurzą pierś z różniastymi dodatkami... trochę greckimi... trochę włoskimi...w zasadzie to mocno pomieszanymi :)
Obiadek zjadłam, a jako że smakował obłędnie fotkę wysłałam mężowi! A niech mu ślinka pocieknie na tej delegacji :)

  • 60 min
  • Dla 2 osób
  • Średni

Składniki:

  • 2 pojedyncze piersi z kurczaka
    50g sera typu feta (możliwie mało słony)
    4-5 suszonych pomidorków
    pół kulki mozzarelli w zalewie
    garść czarnych oliwek
    marynowana ostra papryczka;
    przyprawy: słodka papryka, ostra papryka, pieprz, sól
    oliwa (u mnie czosnkowa)
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Pierś faszerowana w stylu greckim - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Piersi z kurczaka rozbić delikatnie na kotlety.
    Przygotować farsz: feta + suszone pomidory + mozzarella + oliwki + ostra papryczka; wszystkie składniki posiekać drobno i wymieszać z ulubionymi przyprawami.
    Na przygotowane wcześniej mięso rozłożyć farsz, zawinąć i spiąć wykałaczkami.

    Tak przygotowane zawiniątka przełożyć do naczynia żaroodpornego, posypać czerwoną papryką, skropić oliwą i piec 20-25 minut w temperaturze 200 stopni (pod koniec w celu zrumienienia zdjąć pokrywę i włączyć funkcję grilla).

Porady

Mięsko smakuje świetnie z dodatkiem pieczonych ziemniaków i domowej surówki. Polecam !!!

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować