Polędwiczki w stylu Greckim

0 (0 ocen)

  • 40 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Delikatne mięso z polędwiczek wieprzowych to jest to czego szukasz na niedzielny obiad. Mięso podane z ryżem lub kopytkami polane aromatycznym sosem idealnie stanowi danie obiadowe. Przekonaj się sam.

  • 40 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • • 2 polędwiczki wieprzowe
    • 2 cebule
    • 800 g pomidorów krojonych w puszce
    • 2 papryki czerwone
    • 2 łyżki oliwy z oliwek
    • 2 łyżeczki papryki słodkiej mielonej
    • 1 łyżeczka soli
    • ½ łyżeczki pieprz
    • 1 łyżeczka oregano suszonego
    • 1 łyżeczka tymianku suszonego
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Polędwiczki wieprzowe

Polędwiczki w stylu greckim - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • danie 1. 1. Mięso myję, osuszam, kroję w podłużne słupki.
    2. Cebulę obieram, drobno kroję i smażę w garnku na rozgrzanej oliwie.
    3. Papryki myję, usuwam nasiona, kroję w drobne paseczki i dodaję do cebuli.
    4. Następnie wlewam pomidory z puszki, wsypuję paprykę słodką mieloną, sól, pieprz, tymianek, oregano, dodaję mięso i gotuję 20 minut.
    5. Danie gotowe, podaję z ryżem.
    6. Smacznego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Polędwiczki wieprzowe Papryka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować