pierogi z kaszą jęczmienną

4.5 (159 ocen)

  • 40 min

pierogi innaczej

  • 40 min

Składniki:

  • kasza jęczmienna woreczek,1/3 kostki fety ,1/2 opakowania liści szpinaku, 2 ząbki czosnku, masło, cebulka, 2 łyżki bułki tartej sól, pieprz
    ciasto: 2 szklanki mąki, woda jajko łyżka oleju sól
Wystaw ocenę:

4.5 (159 ocen)

Zobacz również:

Pierogi

Pierogi z kaszą jęczmienną - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • farsz 1. szpinak smażymy na maśle z czosnkiem, kasze zalewamy wrzątkiem i pod przykryciem zostawiamy na 15-20 min , następnie łączymy kaszę ze szpinakiem fetą doprawiamy bułkę tarta dodaje jeśli farsz jest za wilgotny oaraz zeszkloną na maśle cebulke
    ciastko łącze wszystkie składniki ugniatam ,wałkuje a następnie szklanką wycinam okręgi na które daje farsz gotuje w osolonej wodzie aż wypłyną, okrasę robię ze smażonej cebulki na maśle

Porady

można podać z cebulka lub z czym lubimy bułki tartej dodajemy tyle by farsz był zwarty

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować