Pierogi w zupie - KREPLACH

0 (0 ocen)

  • Dla 4 osób

Nie zawsze do rosołu musi być makaron.

  • Dla 4 osób

Składniki:

  • 2 jajka
    ½ łyżeczka soli
    1 łyżka oleju
    150-200g mąki
    100g gotowanej wołowiny lub drobiu
    po 2 łyżeczki siekanej natki pietruszki i pokrojonej w kostkę cebuli
    1 łyżka oleju
    ½ łyżeczki soli
    pieprz i imbir do smaku
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zupy Rosół Pierogi

Pierogi w zupie - kreplach - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Z wołowiny ugotować rosół. Po ugotowaniu wyciągnąć mięso do ostygnięcia.
    Jajka roztrzepać z solą i olejem, stopniowo dodawać mąkę, aby powstało twarde ciasto. Rozwałkować je możliwie cienko i pokroić w kwadraty o boku 5 cm. Mięso przekręcić przez maszynkę o bardzo drobnym sitku i zmieszać z pokrojoną i podsmażona na oleju cebulę. Doprawić przyprawami do smaku. Nadzienie nałożyć na kwadraty z ciasta. Ciasto złożyć w trójkąty. Brzegi dobrze przycisnąć obtoczonym w mące widelcem. Pierogi ułożyć na posypanej mąką stolnicy i odstawić na 60 minut; następnie gotować 15 minut w wodzie na małym ogniu.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować