PIEROGI W TRZECH ODSŁONACH

0 (0 ocen)

  • 1 min

Ponieważ moi domownicy uwielbiają pierogi, to specjalnie dla nich wymyślam nowe farsze. Dzisiaj postanowiłam zrobić mix pierogowy :-))

  • 1 min

Składniki:

  • Składniki ciasta:
    - 1 kg mąki pszennej
    - ½ rozpuszczonej kostki margaryny
    - ciepłej wody tyle, aby powstało ciasto o konsystencji plasteliny
    - sól

    Składniki farszu I:
    - opakowanie mrożonego szpinaku
    - łyżka kaszy mannej
    - ząbek czosnku
    - 1/2 opakowania sera typu feta
    - sól do smaku

    Składniki farszu II:
    - 20 dag pieczarek
    - 8 dag sera żółtego
    - 1/2 cebuli
    - olej do smażenia
    - sól do smaku

    Składniki farszu III:
    - woreczek kaszy gryczanej
    - 12,5 dag białego półtłustego sera
    - 1 cebula
    - olej do smażenia
    - sól do smaku
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Pierogi

Pierogi w trzech odsłonach - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Składniki ciasta zagniatamy w misce i odstawiamy na ok. ½ godziny przykryte ściereczką.
    W tym czasie przygotowujemy farsze.
    Farsz I: Szpinak odparowujemy. Dodajemy przecisnięty przez praskę czosnek. Mieszamy i dokładamy pokrojoną w kostkę fetę. Zagęszczamy kaszą manną. Doprawiamy solą.
    Farsz II: Pokrojoną w drobną kostkę cebulkę podsmażamy na patelni. Dodajemy oczyszczone i drobno pokrojone pieczarki. Odparowujemy. Do całości wrzucamy, starty na tarce o grubych oczkach, żółty ser. Mieszamy i doprawiamy solą.
    Farsz III: Do podsmażonej na patelni cebulki dodajemy ugotowany woreczek kaszy gryczanej. Całość mieszamy z białym serem i doprawiamy.
    Ciasto dzielimy na 3 części. Każdą rozwałkowujemy, wycinamy krążki, nakładamy porcje farszu i sklejamy. Gotujemy w osolonej wodzie z dodatkiem odrobiny oleju. Podajemy polane tłuszczykiem z cebulką i jogurtem naturalnym.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować