PIEROGI RAZOWE Z FARSZEM Z KASZY GRYCZANEJ

0 (0 ocen)

  • 60 min

pyszne razowe pierogi to odskocznia od tych nie mniej pysznych tradycyjnych:)

  • 60 min

Składniki:

  • Składniki na ciasto:


    ok 2,5 szkl mąki razowej
    1/2 - 2/3 szkl ciepłej wody
    sól
    1 małe jajko
    3 łyżki oleju


    Składniki na farsz:

    kostka twarogu chudego
    paczka ugotowanej kaszy gryczanej
    5 plastrów boczku parzonego
    2 ząbki czosnku
    1 jajko
    pieprz, sól


    Dodatkowo:

    2-3 liście sałaty
    2 łyżki roztopionego masła
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Pierogi

Pierogi razowe z farszem z kaszy gryczanej - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Składniki na ciasto zagnieść, wyrobić elastyczne ciasto.
  • 2. Boczek pokroić w drobną kostkę, podsmażyć z pokrojonym/zmielonym czosnkiem.
  • 3. Twaróg rozgnieść w misce, przyprawić, dodać jajko i wymieszać. Wsypać kaszę i dodać boczek. Dokładnie połączyć składniki.
  • 4. Ciasto rozwałkować i wykroić szklanką krążki. Nakładać farsz łyżeczką i dokładnie zalepić.
  • 5. Gotować w osolonej wodzie ok 5 min od momentu wypłynięcia pierogów na wierzch.

    Podawać z roztopionym masłem i posiekanym liściem sałaty.

Porady

przepis starcza na ok 30 pierogów

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować