Pieczone ziemniaki z masłem czosnkowym i serem

4.48 (144 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 60 min
  • Więcej niż 10 osób

Tak przygotowane ziemniaczki są świetnym dodatkiem do obiadu jak i do dań z grilla. Proste składniki i pyszny efekt.

  • 60 min
  • Więcej niż 10 osób

Składniki:

  • 7 szt mniej więcej jednakowej wielkości ziemniaków
    Masło czosnkowe 70 gramów
    100 gramów żółtego sera
Wystaw ocenę:

4.48 (144 ocen)

Zobacz również:

Dodatki

Pieczone ziemniaki z masłem czosnkowym i serem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ziemniaki obrać i ugotować w całości. Ziemniaki powinny być miękkie ale nie rozgotowane.
    Ser zetrzeć na tarce o małych oczkach.
    Ugotowane ziemniaki wystudzić , przekroić na połowę i za pomocą łyżeczki wydrążyć środek.
    Miąższ przekładamy do miseczki i ugniatamy widelcem dodajemy miękkie masło czosnkowe i starty żółty ser, całość dokładnie mieszamy.
    Gotową masą faszerujemy ziemniaki.
    Tak przygotowane ziemniaki wkładamy do naczynia żaroodpornego wysmarowanego masłem.
    Włożyć do piekarnika nagrzanego do 190 stopni z termoobiegiem i pieczemy ok 20 -30 minut. Piekłam na trzecim poziomie piekarnika.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ziemniaki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Pieczenie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować