Ziemniaki w mundurkach z masłem i czosnkowym twarożkiem

4.5 (184 ocen)

  • 60 min
  • Dla 4 osób

Te ziemniaki mogą być samodzielnym daniem lub dla mięsożerców - dodatkiem do dania głównego:).

  • 60 min
  • Dla 4 osób

Składniki:

  • 6 średniej wielkości ziemniaków
    300g półtłustego twarogu
    200g śmietany 18%
    3 ząbki czosnku
    1 pęczek koperku
    sól, pieprz
    3 łyżki masła
Wystaw ocenę:

4.5 (184 ocen)

Zobacz również:

Dodatki

Ziemniaki w mundurkach z masłem i czosnkowym twarożkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ziemniaki myjemy, gotujemy w mundurkach do miękkości, przez około 40 minut.
  • 2. W międzyczasie przygotowujemy twarożek: czosnek przeciskamy przez praskę, koperek siekamy, łączymy z twarogiem i śmietaną, doprawiamy do smaku solą i pieprzem, dokładnie mieszamy.
  • 3. Gorące ziemniaki przekrawamy wzdłuż na pół, na każdy kawałek układamy plaster masła i 2 łyżki twarogu. Dekorujemy posiekanym koperkiem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Twaróg Ziemniaki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować