Pieczone młode ziemniaki z mięsem z kurczaka i szparagami

0 (0 ocen)

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Danie "z jednego gara". Bardzo smaczne i nie wymagające poświęcenia dużo czasu na jego przygotowanie

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • * 4 sztuki filetów z podudzi kurczaka
    * 80 dkg ziemniaków młodych
    * 8 sztuk szparagów
    * masło
    * sól
    * zioła do drobiu bazylia, oregano, pieprz, rozmaryn, tymianek
    * koperek świeży do ziemniaków
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Pieczone młode ziemniaki z mięsem z kurczaka i szparagami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso opłukałam, posoliłam i posypałam ziołami. Odstawiłam na 1 godzinę do lodówki.
    Ziemniaki obrałam, opłukałam i pokroiłam w ćwiartki. Zalałam zimną wodą na 30 minut. Po tym czasie podgotowałam przez 5 minut. Odlałam wodę i polałam rozpuszczonym masłem.

    Do naczynia żaroodpornego wyłożyłam mięso i ziemniaki. Piekłam pod przykryciem 1 godzinę.

    Na patelni rozpuściłam masło i dusiłam na nim szparagi przez 4 minuty, obracając je na druga stronę w między czasie.

    Na talerz wykładałam porcję mięsa, po kilka ziemniaków i szparagi.

Porady

* użyć ulubionych ziół do drobiu * można podać danie z surówką * w trakcie pieczenia wyciągnęłam na chwilę naczynie i polałam mięso masłem z pieczenia

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kurczak Mięso Szparagi

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Pieczenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować