Pieczone mięso indycze

4.5 (156 ocen)

  • 1 godz. 30 min

Filet z udźca indyka w ziołach - soczysty i aromatyczny.

  • 1 godz. 30 min

Składniki:

  • 1 filet z udźca indyka (ok. 0,5 kg)
    3 łyżki majonezu
    2 suszone pomidory
    2 ząbki czosnku
    po kilka gałązek pietruszki, tymianku, lubczyku i szczypiorku
    przyprawa do drobiu
    marynata do mięs
    2 plasterki masła
Wystaw ocenę:

4.5 (156 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Pieczone mięso indycze - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Mięso z ziołami 1. Zioła posiekać. Mięso umyć i osuszyć. Od wewnątrz posypać przyprawami, posmarować majonezem, posypać ziołami i pokrojonymi pomidorami. Mięso zwinąć i związać nitką. Od wierzchu również przyprawić, posmarować majonezem, obsypać ziołami i przeciśniętym przez praskę czosnkiem.
  • Mięso w rękawie 2. Mięso przełożyć do rękawa, na wierzchu położyć masło. Zapiekać około godziny. Po tym czasie rozciąć folię i zapiekać jeszcze 20-30 minut.
  • Pieczony udziec z inydka 3. Podawać na ciepło do obiadu lub na zimno do kanapek. Smacznego :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mięso

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Pieczenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować