Pieczone golonki indycze

0 (0 ocen)

Uwielbiamy z mężem golonki, ale coraz częściej zamieniamy wieprzowe na indycze ;) Do tego ziemniaki i surówka i zdrowy obiadek gotowy!

Składniki:

  • 4 golonki indycze
    2 łyżki miodu
    3 łyżeczki musztardy
    4 łyżki sosu sojowego
    2 łyżki oleju
    2 łyżki octu winnego
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Golonka Sosy

Pieczone golonki indycze - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1.
    Do dużego kubka wlać sos sojowy, ocet winny i olej. Dodać miód,

    na koniec dodać musztardę (użyłam dwóch: Dijon i rosyjskiej), wymieszać dokładnie.

    Golonki oczyścić, umyć dokładnie i osuszyć. Włożyć do worka do pieczenia.

    Wlać marynatę i dokładnie wmasować w mięso, także pod skórkę.

    Worek zamknąć i wstawić do lodówki na całą dobę, kilka razy obracając mięso w międzyczasie.

    Po tym czasie worek z golonkami ułożyć w naczyniu żaroodpornym, wstawić do piekarnika. Piec ok godziny w 180 stopniach, rozciąć worek i piec jeszcze 30 minut w 200 stopniach.

    Golonki podawać z ziemniakami z koperkiem i surówką
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Golonki Indyk Miód Musztarda Sos sojowy

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Pieczenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować