Mięso indycze pieczone w rękawie

4.5 (151 ocen)

  • 60 min

Pyszne soczyste mięso indycze, dietetyczne,pieczone bez tłuszczu.

  • 60 min

Składniki:

  • Około kilograma mięsa z uda indyczego
    Łyżka lubczyku
    Łyżka pieprzu ziołowego
    Łyżka marynaty staropolskiej do mięsa
    Łyżka curry
    Łyżka czosnku w granulkach
    Łyżka sosu sojowego i octu balsamicznego
    50 ml wody
    przyprawa uniwersalna lub kucharek ( wg smaku)
Wystaw ocenę:

4.5 (151 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Mięso indycze pieczone w rękawie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Mięso indycze pieczone w rękawie 1. Mięso dokładnie myję, i przekładam do miski, dodaję 50 ml wody, i przyprawy, lubczyk, pieprz ziołowy, marynatę, curry, czosnek w granulkach, sos sojowy i ocet balsamiczny, można dodać ciut kucharka. Całość dokładnie mieszam , przykrywam folią i wsadzam na co najmniej godzinę do lodówki. Po tym czasie przekładam mięsko do rękawa foliowego, i wkładam do nagrzanego do 180 st.C piekarnika, czas pieczenia 1 godzina . Po upieczeniu przekładam na talerz i podaję z sałatką z zielonych pomidorów.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować