Pyszne soczyste mięso indycze, dietetyczne,pieczone bez tłuszczu.
60 min
Składniki:
Około kilograma mięsa z uda indyczego
Łyżka lubczyku
Łyżka pieprzu ziołowego
Łyżka marynaty staropolskiej do mięsa
Łyżka curry
Łyżka czosnku w granulkach
Łyżka sosu sojowego i octu balsamicznego
50 ml wody
przyprawa uniwersalna lub kucharek ( wg smaku)
Mięso indycze pieczone w rękawie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Mięso dokładnie myję, i przekładam do miski, dodaję 50 ml wody, i przyprawy, lubczyk, pieprz ziołowy, marynatę, curry, czosnek w granulkach, sos sojowy i ocet balsamiczny, można dodać ciut kucharka. Całość dokładnie mieszam , przykrywam folią i wsadzam na co najmniej godzinę do lodówki. Po tym czasie przekładam mięsko do rękawa foliowego, i wkładam do nagrzanego do 180 st.C piekarnika, czas pieczenia 1 godzina . Po upieczeniu przekładam na talerz i podaję z sałatką z zielonych pomidorów.
Komentarze