Frykasy z mięsa mielonego i boczku

4.5 (182 ocen)

  • 50 min
  • Dla 6 osób
  • Średni

Tłuszcz wydobywający się z boczku wpływa na smak całej potrawy.

  • 50 min
  • Dla 6 osób
  • Średni

Składniki:

  • • ½ kg mięsa mielonego z łopatki wieprzowej
    • 8 plastrów boczku wędzonego podłużnego
    • Sól
    • Majeranek
    • Pieprz
    • Jajko
    • 3 łyżki bułki tartej
    • Cebula
    • 10 dag sera żółtego
    • 10 dag pieczarek
    • Olej do smażenia
    • 3 jajka
Wystaw ocenę:

4.5 (182 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Kotlety

Frykasy z mięsa mielonego i boczku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • ser 1. Ser ścieramy na tarce o dużych oczkach.
  • kotlety 2. Zapiekamy 40 minut w 180˚C.
    Danie gotowe.
    Smacznego.
  • blaszka 3. Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
  • farsz 4. Otwór napełniamy farszem.
  • mięso 5. Delikatnie wyjmujemy szklankę.
  • boczek 6. Mięso owijamy plastrami boczku.
  • mięso 7. Kotlet lekko rozpłaszczamy na środku umieszczamy szklankę, boki szklanki oblepiamy mięsem.
  • pieczraki 8. Pieczarki również łączymy z serem, dokładnie mieszamy.
  • jaja 9. jajka obieramy, drobno kroimy, dodajemy do sera.
  • jajka 10. Jajka gotujemy na twardo.
  • pieprz 11. Doprawiamy pieprzem oraz solą., studzimy.
  • pieczarki 12. Do cebuli dodajemy pieczarki.
  • cebula 13. Cebulę obieramy i prużymy na rozgrzanym oleju.
  • masa 14. Wyrabiamy masę, robimy duże kotlety.
  • przyprawy 15. Doprawiamy pieprzem, solą oraz majerankiem.
  • bulka 16. Dodajemy bułkę tarta.
  • jajko 17. Wbijamy jajko
  • mięso 18. Mięso przekładamy do miski.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mięso mielone Pieczarki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Pieczenie Mielenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować