Pieczona karkówka

4.5 (148 ocen)

idealna do chleba zamiast wędlin

Składniki:

  • * 1 karkówka 1,5-2 kg
    * 1 duża cebula
    * sól
    * pieprz
    * czosnek granulowany
    * papryka ostra
    * maggi w płynie
Wystaw ocenę:

4.5 (148 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Pieczona karkówka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Karkówkę myjemy, sól, pieprz, paprykę i czosnek mieszamy i nacieramy mięso. Skrapiamy maggi i obkładamy cebulą pokrojoną w plastry. Wkładamy do naczynia, przykrywamy folią spożywczą i wstawiamy do lodówki najlepiej na noc.
  • 2. Po około 12 godzinach wkładamy karkówkę bez cebuli do rękawa do pieczenia i pieczemy w piekarniku 2 godziny w temperaturze 180 stopni.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować