Dynia pieczona

5 (182 ocen)

  • 40 min

Doskonale smakuje bez dodatków, ale może być podana do każdego rodzaju mięsa

  • 40 min

Składniki:

  • 600 g dyni
    2-3 łyżki oleju
    1 łyżeczka ziół prowansalskich
    1 łyżeczka estragonu
    1 łyżeczka majeranku
    szczypta chili
    pieprz, sól, koperek
Wystaw ocenę:

5 (182 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Dynia pieczona - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Dynię oczyścić, obrać i pokroić w grubą kostkę.
  • 2. Skropić olejem, posypać ziołami, doprawić solą i pieprzem, dokładnie wymieszać i wyłożyć na blachę do pieczenia.
  • 3. Piec ok. 20 minut w temperaturze 180 *C. Po upieczeniu posypać koperkiem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować