Pieczarkowe krokiety z roladą ustrzycką

0 (0 ocen)

  • 45 min

Z najprostszego ciasta naleśnikowego możesz wyczarować mnóstwo pysznych dań.Ich smak docenią nawet najbardziej wybredni smakosze.

  • 45 min

Składniki:

  • Ciasto:
    4 jajka
    400 g mąki pszennej
    300 ml mleka
    200 ml wody gazowanej
    sól do smaku
    olej do smażenia

    Farsz:
    60 dag pieczarek
    2 cebulki
    2 łyżki masła
    pieprz do smaku
    150 g rolady ustrzyckiej

    Panierka:
    1-2 jajka
    bułka tarta
    olej ryżowy do obsmażenia
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Krokiety Naleśniki

Pieczarkowe krokiety z roladą ustrzycką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ciasto: Jajka miksuję na pianę,wlewam mleko i wodę gazowaną doprawiam szczypta soli i mieszam mikserem około 4 minut aż składniki się połączą i odstawiam ciasto na 15 minut po czym na rozgrzanej patelni smażę cienkie naleśniki.
  • 2. Farsz: Pieczarki myję osuszam cebulki obieram i siekam w kosteczkę nożem,na patelni rozgrzewam masło wrzucam cebulkę i podduszam,po chwili dodaję starte na tarce jarzynowej grzyby i duszę do odparowania wody doprawiam do smaku solą i pieprzem.
  • 3. Roladę ustrzycką ścieram na tarce jarzynowej.
  • 4. Na usmażone naleśniki nakładam po porcji farszu pieczarkowego na wierzch obsypuję startym serem ilość wg swojego uznania,zawijam krokiety panieruję w rozkłóconym jajku i bułce tartej obsmażam chwilę z każdej strony na oleju. Podaję gorące.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Farsz grzybowy Pieczarki

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować